Diego Desmadryl

Diego Desmadryl

Plaats 5

Woonplaats: Vlamertinge

Informatie over Diego Desmadryl

Diego Desmadryl (°1978) is sinds 2019 schepen voor Economie, KMO, Toerisme en Evenementen.

Diego was bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de hoogste nieuwkomer van Open Ieper. Hij is geboren en getogen Ieperling. Hij woonde 15 jaar in Zillebeke, waar hij dansschool Dance Space uitbaatte. Later verhuisde Diego naar Vlamertinge, waar hij restaurant Boerenhof runt.

Wat Diego belangrijk vindt

  • De heraanleg van de dorpskern van Vlamertinge wordt een belangrijk dossier voor de volgende legislatuur. Diego wil dat er werk gemaakt wordt van voldoende inspraak, zodat elke Vlamertingenaar zijn zeg kan doen. Tevens is het cruciaal dat er tijdig en duidelijk gecommuniceerd wordt naar de inwoners en handelaars over de timing van de werken.
  • Diego vraagt een betere signalisatie van de parkeerzone achter de kerk van Vlamertinge. Momenteel wordt die nog te weinig gebruikt
  • In de binnenstad wordt volop geïnvesteerd in camerabewaking. Het gevaar dreigt nu echter dat dieven de camera’s zullen willen ontlopen en sneller hun slag zullen proberen te slaan in de deelgemeentes. Camera’s langs de invalswegen, zoals bij het in- en uitrijden van de dorpskern van Vlamertinge, kunnen dit terugdringen.
  • De ontwikkeling van Hoge Akker II is belangrijk voor de werkgelegenheid in Vlamertinge. Het stadsbestuur heeft de sleutel in handen om met de eigenaar van de gronden tot een constructief akkoord te komen.
  • De afgelopen jaren verhuisden heel wat jonge gezinnen naar Vlamertinge. De voorzieningen blijven helaas achter, denk maar aan de speelpleintjes. Waarom plaatsen we niet een aantal sport- en speeltoestellen langs het wandelpad dat de wijken met elkaar verbindt? Zo creëren we een fitheidsparcours, leuk en gezond voor jong en oud.

 

Ontdek alle kandidaten