John Mollez - kandidaat gemeenteraadsverkiezingen Open Ieper

John Mollez

Plaats 16

Woonplaats: Dikkebus

Informatie over John Mollez

John Mollez (56) is Ieperling in hart en nieren, met een liberale visie. Hij woont in Dikkebus en is fervent basketbalsupporter. In de jaren ’80 was hij zelf actief bij Athlon Ieper in 2de nationale. Later speelde hij ook nog voor Iebac Ieper en Zenith Ieper. In zijn vrije tijd is John ook graag bezig met genealogie.

Beroepshalve is John al meer dan 25 jaar werkzaam bij de VDAB. Hij werkte er als teamleider en coach, maar momenteel is hij aan de slag als bemiddelaar in Ieper. John is getrouwd met Ellen Dutry en vader van 4 kinderen. Ellen werkt als bediende bij Gamma in Ieper.

Wat John belangrijk vindt

  • John wil dat de inwoners meer betrokken worden bij het beleid. Het stadsbestuur moet de Ieperlingen laten meedenken, hun bekommernissen aanhoren en meer tegemoet aan hun vragen. Steeds meer steden doen dit via een online burgerplatform.
  • Veiligheid is een belangrijke kwestie. Zo was het doven van de straatverlichting geen goede beleidskeuze. Open Ieper pleit voor een investering in energiezuinige en dimbare straatverlichting met bewegingsdetectie. Zo kan de zichtbaarheid behouden worden, 24u op 24u, 7 dagen op 7, én kan er bespaard worden op CO2.
  • John wil een luisterend oor zijn voor de inwoners van Dikkebus. Het beleid moet meer aandacht hebben voor de noden van de deelgemeenten, onder meer op vlak van mobiliteit.
  • John is werkzaam bij de VDAB. Werkgelegenheid in eigen regio is voor hem aldus erg belangrijk.

 

Ontdek alle kandidaten