Marc Clabau

Marc Clabau

Lijstduwer

Woonplaats: Ieper (Boezinge)

Informatie over Marc Clabau

Marc Clabau (64) is, net als in 2012, de lijstduwer van Open Ieper. Hij is sinds 2012 gemeenteraadslid. Momenteel is hij gepensioneerd, maar daarvoor was Marc actief als leerkracht in het VTI van Ieper en als verkoper van Mercedeswagens. Thuis zitten is echter niet aan Marc besteed, want op vandaag is hij nog steeds actief als taxichauffeur. Marc verhuisde recent naar Ieper maar zijn hart ligt nog steeds in Boezinge, waar hij 37 jaar lang woonde. Hij is er ook nog steeds ondervoorzitter van Sassport Boezinge. Marc is gehuwd met Sonja Moerman en vader van Steve Clabau, die in Boezinge garage CC-cars uitbaat.

Wat Marc belangrijk vindt

  • Marc woonde 37 jaar lang in Boezinge, en als gemeenteraadslid volgt hij de geplande dorpskernvernieuwing in Boezinge op de voet. Belangrijk voor Open Ieper isĀ  het behoud van voldoende parkeerplaatsen en aandacht voor fietsveiligheid en voor wie minder mobiel is (betere voetpaden). De kasseien gaan er beter uit: zij zorgen voor geluidsoverlast voor bewoners en zijn onveilig voor fietsers. Marc dringt er verder op aan dat er in de aanloop van de werken tijdig en duidelijk wordt gecommuniceerd naar bewoners en handelaars. Ook inspraak is cruciaal voor Open Ieper, want inwoners zijn de beste ervaringsdeskundigen op het terrein. Zij moeten hun zeg kunnen doen. Dit via traditionele inspraakmomenten, maar ook online bijvoorbeeld via een burgerplatform.
  • In de gemeenteraad heeft Marc ook specifieke aandacht voor de dossiers rond groenonderhoud in de stad. Immers, zowel voor toeristen als voor de Ieperlingen is het doorn in het oog als de bermen, rotondes en parken niet goed onderhouden zijn.
Ontdek alle kandidaten