Michel Werbrouck

Plaats 24

Woonplaats: Ieper-centrum

Informatie over Michel Werbrouck

Michel Werbrouck (39) woont in Ieper en werkt al 7 jaar bij de Crelanbank. Door zijn job komt Michel dagelijks in contact met heel wat Ieperlingen en hoort hij vaak hun verzuchtingen op vlak van het beleid. Michel is gehuwd met Evelyne Lodewijk, die als verpleegster aan de slag is in het Jan Ypermanziekenhuis. Samen hebben ze drie kinderen. Ook in 2012 engageerde Michel zich voor de lijst van Open Ieper.

Wat Michel belangrijk vindt

  • Door zijn werk staat Michel dagelijks in contact met de Ieperling. Hij weet wat er leeft onder de mensen en merkt op dat er heel wat zaken zijn waar we als stadsbestuur meer aandacht aan moeten besteden. Voorbeelden zijn vereenzaming bij senioren, veiligheid in Ieper en de deelgemeenten, meer voorzieningen voor een jong en modern Ieper.
  • Ieper moet aantrekkelijker worden voor ondernemers en vennootschappen. Een ge├źngageerd bestuur moet hen ondersteunen.
  • Mobiliteit is een belangrijk topic voor Michel. Vanop zijn werkplaats in de Haiglaan wordt hij dagelijks geconfronteerd met onveilige verkeerssituaties. Zowel voor de Ieperse binnenstad als voor de deelgemeenten is er nood aan een mobiliteitsplan op maat, met voldoende aandacht voor parkeerbeleid.
  • Om goed te besturen, is het cruciaal om de vinger aan de pols te houden bij de Ieperlingen zelf. Zij zijn ervaringsdeskundigen op het terrein. Inspraak is dan ook een aandachtspunt. Via bijvoorbeeld online burgerplatformen als aanvulling op traditionele inspraakvergaderingen, bereiken we een grotere groep Ieperlingen.
Ontdek alle kandidaten