Patrick Benoot, kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 voor Open Ieper

Patrick Benoot

Plaats 2

Woonplaats: Ieper-centrum

Informatie over Patrick Benoot

Patrick Benoot is 57 jaar en beroepshalve bankdirecteur bij Crelan in Ieper. Van alle Open Ieper kandidaten draait hij het langst mee in de politiek: eind jaren ’80 was hij OCMW-raadslid en van 1995 tot 2000 gemeenteraadslid. Sedert 2012 zetelt hij opnieuw in de gemeenteraad. Patrick is de partner van Caroline De Vuyst. Zij geeft les aan het Immaculata in Ieper.

Wat Patrick belangrijk vindt

  • Patrick is lid van AGB Vauban en zet daar druk op de ketel wat betreft de nodige sportvoorzieningen in Ieper en deelgemeenten. Het is belangrijk dat het stadsbestuur bij de (sport)verenigingen de vinger aan de pols houdt wat betreft de noodzakelijke investeringen.
  • Ook duurzaamheid draagt Patrick hoog in het vaandel. Hij dringt bij het stadsbestuur al jaren aan om meer in te zetten op groene energie, bijvoorbeeld door te voorzien in zonnepanelen op overheidsgebouwen.
  • Patrick woont en werkt in de Ieperse binnenstad. Om de binnenstad aantrekkelijk te houden voor bezoekers, bewoners en handelaars zijn bereikbaarheid en voldoende parkeergelegenheid cruciaal.
Ontdek alle kandidaten