Roger Joye

Roger Joye

Plaats 30

Woonplaats: Hollebeke

Informatie over Roger Joye

Roger Joye (74) is de ouderdomsdeken van onze lijst. Hij woont in Hollebeke en is gepokt en gemazeld in de horeca. Zo baatte Roger 10 jaar Hotel Britannique en 24 jaar Restaurant De Palingbeek in Zillebeke uit. Hij is ook al 40 jaar lang bestuurslid van Horeca Ieper.

Roger is gehuwd met Marie-José Wydoodt. Samen hebben ze twee kinderen, namelijk Benedicte (kantoorhoofd TUI in Roeselare) en Gilles (sterrenrestaurant Marcus in Deerlijk). In zijn vrije tijd houdt Roger ervan te reizen en te wandelen.

Wat Roger belangrijk vindt

  • Roger wil zich inzetten voor het seniorenbeleid en de horeca in onze stad. Er is dringend nood aan een inhaalbeweging voor voetpaden. Ook winkels, gebouwen en horeca (terrassen) moeten aangespoord worden om hun zaak voldoende toegankelijk te maken. De stad moet ook toegankelijk blijven voor wie minder mobiel is (ouderen, mensen met een rolstoel). Voldoende parkeerplaatsen in het centrum zijn daarom noodzakelijk: het is niet voor iedereen evident om zich vanaf een randparking naar het centrum te begeven.
  • Meer aandacht voor mantelzorg (infosessies, …)
  • Verder is ook veiligheid een belangrijke kwestie voor Roger. Mensen moeten zich veilig voelen in de stad en in de deelgemeentes. Daarom: meer blauw op straat en investeren in dimbare ledverlichting met bewegingssensor zodat we de zichtbaarheid kunnen behouden, 24 uur op 24, 7 dagen op 7.
  • De bereikbaarheid van de stadsdiensten – die nu niet langer in het centrum maar in Auris gehuisvest zijn – is voor Roger een pijnpunt, zeker voor wie uit de deelgemeenten komt.

 

Ontdek alle kandidaten