Sarah Bouton

Sarah Bouton

Plaats 10

Woonplaats: Ieper-centrum

Informatie over Sarah Bouton

Sarah Bouton (°1983) is sinds 2019 gemeenteraadslid voor Open Ieper.

Beroepshalve baat Sarah al 15 jaar Eurospar Ieper langs de Meenseweg uit. Sarah studeerde Marketing in Leuven en stapte na haar studies meteen mee in de zaak van haar moeder. Als dynamisch onderneemster bouwde Sarah de winkel uit tot de grootste sparsupermarkt van België. Sarah is gehuwd met Wouter Baes, werkzaam als internationaal BTW-consulent bij RFN in Boeschepe. Samen hebben ze een zoontje. In haar vrije tijd volgt Sarah yoga in de Balansyogaschool in Voormezele. Haar man en zoontje gaan graag tennissen bij TC Yper.

Wat Sarah belangrijk vindt

  • Als onderneemster pur sang pleit Sarah voor een meer ondernemersvriendelijk klimaat in Ieper. Belangrijk daarbij is voldoende begeleiding. Ondernemers moeten met hun vragen terecht kunnen bij de stadsdiensten en daar op een snelle en efficiënte manier worden geholpen.
  • Bij wegenwerken of evenementen is tijdige en duidelijke communicatie naar handelaars en bewoners toe noodzakelijk. Bij langdurige werken moet er aandacht zijn voor een goede fasering om de hinder zoveel mogelijk te beperken.
  • Een aantal gemeentelijke belastingen zijn een rem op de welvaart en tewerkstelling. Deze ‘pestbelastingen’ wegen op ondernemingen en moeten dan ook fundamenteel in vraag worden gesteld omwille van hun contraproductieve karakter (bijvoorbeeld belasting op plaatsen van reclamepanelen).
Ontdek alle kandidaten