Thijs Descamps

Thijs Descamps

Plaats 4

Woonplaats: Ieper-centrum

Informatie over Thijs Descamps

Thijs Descamps (33 jaar) groeide op in Sint-Jan maar woont sinds enkele jaren in het centrum van Ieper. Hij studeerde Politieke Wetenschappen in Gent en is werkzaam als kabinetsverantwoordelijke op het kabinet van gedeputeerde Carl Vereecke. Als secretaris van onze partij verricht Thijs heel wat werk achter de schermen.

In 2016 zetelde Thijs al enkele maanden in de gemeenteraad tijdens het zwangerschapsverlof van raadslid Ann-Sophie Himpe. Sinds 2017 is hij ook OCMW-mandataris voor Open Ieper. Hij is tevens lid van de Gecoro, de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening. In zijn vrije tijd gaat Thijs graag lopen of quizzen.

 

Wat Thijs belangrijk vindt

  • Als lid van de Gecoro volgt Thijs de Ieperse dossiers rond ruimtelijke ordening van nabij op.
  • Op het kabinet van gedeputeerde Carl Vereecke legt Thijs zich hoofdzakelijk toe op het vergunningenbeleid. De ervaring die hij hier opbouwde, wil hij graag ten dienste stellen van Ieper. Er is nood aan een consequenter beleid inzake vergunningen.
  • Als OCMW-mandataris┬ámerkt Thijs op dat er te weinig visie is op lange termijn. Het OCMW bouwt een spaarpot op door patrimonium te verkopen, maar de plannen voor investeringen blijven uit. Ook de leegstand bij de OCMW-panden dient aangepakt te worden.
Ontdek alle kandidaten