Emmily Talpe
Emmily is sinds 2014 Vlaams parlementslid. Emmily op bedrijfsbezoek bij Valcke Prefab Beton in Vlamertinge. Emmily Talpe aan het eind van de A19 in Ieper. De doortrekking van de A19 is een belangrijk strijdpunt van Emmily. Emmily Talpe gaf Gwendolyn Rutten een rondleiding in Ieper. Ze kaartte enkele bezorgdheden voor onze regio aan.

Emmily Talpe

Kandidaat-Burgemeester

Woonplaats: Ieper-centrum

Informatie over Emmily Talpe

Emmily Talpe (42) is kandidaat-burgemeester voor Open Ieper. Ook in 2012 was ze lijsttrekker voor Open Ieper. Met meer dan 1300 voorkeurstemmen behaalde ze toen als enige oppositie kandidaat een top 10 score. In de Ieperse gemeenteraad is Emmily fractieleider van Open Ieper. Sinds 2014 is Emmily ook Vlaams volksvertegenwoordiger. In het parlement volgt ze alle dossiers rond Werk en Sociale Economie op. Na twee jaar werd ze benoemd tot eerste ondervoorzitter van die commissie.

Ieperlinge

Emmily is een rasechte Ieperlinge. Haar ouders waren Francis Talpe en Hilde Vanhee en ze heeft één zus, Hilary Talpe (Elverdinge). Ze liep school in Lyceum Onze-Lieve-Vrouw ter Nieuwe Plant (Ieper) en studeerde Rechten aan de Universiteit van Gent. Na 12 jaar als werknemer  werd ze zelfstandig consultant en richtte ze haar eigen juridisch kantoor op. Emmily woont samen met Bjorn Barroo in de Poperingseweg te Ieper, en is mama van twee: Diethe (14 jaar) en Arnaud (7 jaar).

Ontspanning

Ontspanning vindt ze in lange wandelingen maar ook aan haar keukenblok. Ze is er graag bij als er iets te beleven valt in de streek. Emmily houdt ervan met mensen te praten en vooral naar hen te luisteren, naar verluidt een liberale eigenschap bij uitstek!

Lees meer over Emmily, haar parlementair werk en standpunten voor Ieper op  www.emmily.be

 

Wat Emmily belangrijk vindt

  • Emmily gaat voluit voor het burgemeesterschap in Ieper: “Ieper is mijn grote liefde. Toch ben ik ook niet blind voor de werkpunten. Als je dingen wil veranderen, dan moet je ook de burgemeesterssjerp durven ambiëren. Er staat nu meer dan tien jaar politieke ervaring op de teller, zowel lokaal in de oppositie als in de meerderheid in het Vlaams parlement. Die ervaring leert je bruggen bouwen over de partijgrenzen heen en zorgt voor een groot netwerk. Niet onbelangrijk als je weet dat vele lokale projecten gerealiseerd worden met subsidies vanuit Brussel.”
  • Een bereikbaar centrum met voldoende parkeergelegenheid is een prioriteit. Het centrum moet ook toegankelijk zijn voor wie minder mobiel is en niet makkelijk te voet of met de fiets kan gaan. Tegen 2030 zal een derde van de Ieperlingen 65-plusser zijn, dan volstaan een handvol parkeerplaatsen niet meer.
  • Een ondergrondse parkeergarage in de binnenstad is hét alternatief om de binnenstad bereikbaar te houden én bovengronds ruimte te creëren voor groen, terrasjes, fietsers, … Heel wat steden werken hiervoor samen met een private partner. Op die manier blijven de kosten voor de stad beperkt.
  • Sinds deze bestuursperiode staan we elke dag meer en meer stil in het Ieperse verkeer. Er is dringend behoefte aan een beter mobiliteitsplan op maat van Ieper en de Ieperling.
Ontdek alle kandidaten