Emmily Talpe

Open IeperEmmily Talpe
Emmily Talpe
Emmily is sinds 2014 Vlaams parlementslid. Emmily op bedrijfsbezoek bij Valcke Prefab Beton in Vlamertinge. Emmily Talpe aan het eind van de A19 in Ieper. De doortrekking van de A19 is een belangrijk strijdpunt van Emmily. Emmily Talpe gaf Gwendolyn Rutten een rondleiding in Ieper. Ze kaartte enkele bezorgdheden voor onze regio aan.

Emmily Talpe

Burgemeester

Woonplaats: Ieper-centrum

Informatie over Emmily Talpe

Emmily Talpe (°1975)  is sinds 2019 burgemeester van de stad Ieper. Daarnaast zetelt ze ook als volksvertegenwoordiger in het Vlaams parlement.

Emmily is een rasechte Ieperlinge. Haar ouders waren Francis Talpe en Hilde Vanhee en ze heeft één zus, Hilary (Elverdinge). Ze liep school in Lyceum Onze-Lieve-Vrouw ter Nieuwe Plant (Ieper) en studeerde Rechten aan de Universiteit van Gent. Na 12 jaar als werknemer werd ze zelfstandig consultant voor kmo’s en richtte ze haar eigen juridisch kantoor op. Emmily woont samen met Bjorn Barroo in de Poperingseweg te Ieper, en is mama van twee: Diethe (14 jaar) en Arnaud (7 jaar).

Politieke loopbaan

In 2006 maakte Emmily de sprong naar de politiek. Bij de gemeenteraadsverkiezingen behaalde ze meteen een zitje in de OCMW-raad. Sindsdien gingen de resultaten in stijgende lijn: in 2012 werd ze als lijsttrekker van Open Ieper verkozen in de gemeenteraad, in 2014 ging ze voor Open Vld zetelen in het Vlaams parlement.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 behaalde Emmily maar liefst 3904 voorkeursstemmen, het hoogste aantal van alle Ieperse kandidaten. Sinds 1 januari 2019 is ze burgemeester van Ieper.

Bij de parlementsverkiezingen van 26 mei 2019 werd Emmily vanop plaats 2 opnieuw verkozen tot Vlaams volksvertegenwoordiger.

Ontspanning

Ontspanning vindt Emmily in lange wandelingen maar ook aan haar keukenblok. Ze is er graag bij als er iets te beleven valt in de streek. Emmily houdt ervan met mensen te praten en vooral naar hen te luisteren, naar verluidt een liberale eigenschap bij uitstek!

Lees meer over Emmily, haar parlementair werk en standpunten op  www.emmily.be

 

Ontdek onze andere mensen