Yaron Dassonneville
Yaron aan het werk tijdens zijn opleiding Interactive Multimedia Design Yaron was host tijdens het debat IMD Talks op z'n school Thomas More in Mechelen Yaron presenteert op de Designoshow van Designosource

Yaron Dassonneville

Plaats 19

Woonplaats: Zuidschote

Informatie over Yaron Dassonneville

Yaron Dassonneville (21) studeert Communicatiemanagement in Mechelen. Eerder behaalde hij er al zijn bachelordiploma Interactive Multimedia Design. In die opleiding leerde hij apps, websites en heel wat andere multimediatools ontwikkelen. Tijdens zijn studies engageerde Yaron zich voor de studentenraad. Zijn ervaring als voorzitter van de leerlingenraad tijdens zijn middelbare schoolperiode in de Heilige Familie in Ieper kwam hem daarbij goed van pas.

Yaron woont al zijn hele leven in Zuidschote, samen met zijn ouders Laurens Dassonneville en Tania Bohez, en zijn broer Bjarne Dassonneville (19). In zijn vrije tijd houdt Yaron ervan te reizen en met technologie bezig te zijn.

Wat Yaron belangrijk vindt

  • Technologie: Steden en gemeenten moeten een voorbeeldrol opnemen op vlak van technologie. Er bestaan al heel wat functionaliteiten die het de overheid en ook de burger gemakkelijker maken: slimme verlichting met bewegingsdetectie, slimme vuilnisbakken met sensoren die een signaal geven aan de diensten wanneer die vol zijn, een stadsapp, …
  • Jongeren: De braindrain aanpakken en Ieper terug aantrekkelijker maken zodat jongeren na hun studies naar onze stad terugkeren.
  • Gelijkheid: Als Vredesstad moet Ieper een voortrekkersrol opnemen in de strijd voor meer gelijkheid.
Ontdek alle kandidaten