45% leerlingen College kiest Open Ieper na debat

In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober organiseerde het College in Ieper een kopstukkendebat met de 6 politieke partijen in Ieper. Voor Open Ieper beantwoordde kandidaat-burgemeester Emmily Talpe de vragen van de vijfde- en zesdejaars studenten. En met succes, want bij de stemming die na het debat werd georganiseerd kwam Open Ieper als grootste partij uit de bus. Maar liefst 45% van de leerlingen kleurde het bolletje van Open Ieper.

Talpe reageerde na afloop alvast zeer tevreden: “Ik ben zeer vereerd dat zoveel leerlingen van het college voor Open Ieper hebben gestemd. Wij hebben de voorbije zes jaar vanuit de oppositie ontelbare keren op dezelfde nagel geklopt: we moeten Ieper aantrekkelijker maken voor jongeren om hier te wonen, te werken, te ondernemen en te ontspannen. Op vandaag slagen we er onvoldoende de jeugd naar onze stad te lokken en ze hier te houden, terwijl dat net zo belangrijk is voor onze dynamiek en de economische welvaart. Open Ieper heeft daartoe de afgelopen jaren heel wat voorstellen gelanceerd, waarvan ik er op het debat enkele met de leerlingen hebben gedeeld zoals taxicheques, gratis wifi, terrasjes het hele jaar rond, de haven uitbouwen tot een gezellige ontmoetingsplaats, … .  Het doet mij goed te zien dat we bij deze stemming dan net van dit doelpubliek, de jongeren, het vertrouwen krijgen. Een signaal dat ze mee in ons verhaal geloven. Opvallend ook: de 2 hoogste scores gaan naar Groen en Open Ieper, op vandaag twee oppositiepartijen. De jongeren kiezen duidelijk voor een nieuwe wind in Ieper.”