Joke Michiel, Deborah Neirynck en Sarah Bouton versterken Open Ieper

Open Ieper lost alvast enkele namen van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Drie ondernemende, Ieperse vrouwen versterken de lijst van kandidaat-burgemeester Emmily Talpe: horecavrouw Joke Michiel (36), kapster Deborah Neirynck (37) en Sarah Bouton (35) van Eurospar.

Joke Michiel

Joke Michiel maakte eerder al bekend dat ze in de politiek stapt. Samen met haar man Vilhjalmur Sigurdarson runt ze het gastronomisch restaurant Souvenir (Gent) en het eethuis Croq’Odiel (Surmont de Volsberghestraat). “Ieper heeft veel troeven die we op dit moment niet uitspelen”, vindt Joke Michiel. Hoe we ons als stad profileren en aantrekkelijk kunnen maken als woonplaats, daar is nog veel werk aan de winkel.

“De ongunstige plannen van de huidige meerderheid om heel wat parkeerplaatsen in de binnenstad te schrappen zonder alternatief, stimuleren mijn politiek engagement nog meer. Onze binnenstad moet makkelijk bereikbaar blijven. Dat is essentieel voor zowel onze lokale handelaars, als voor onze bewoners en bezoekers.”

Deborah Neirynck

Ook Deborah Neirynck beaamt het belang van een bereikbare binnenstad. Deborah is kapster in de Frenchlaan, op een boogscheut van de Menenpoort en de Grote Markt. “Een prachtige locatie, maar parkeren in de buurt is een probleem. Mijn klanten hebben vaak weinig tijd en willen dichtbij parkeren. Het gebrek aan plaatsen binnen de stadsmuren, leidt tot parkeerproblemen in onze straat.”

We moeten ook denken aan ouderen of mensen die minder mobiel zijn, die de afstand van de randparking tot het centrum niet te voet kunnen doen.” Deborah is ook hoofddocente voor de avondopleiding tot kapper bij Syntra West. Deborah is fan van Melco Ieper, waar haar zoon basketbal speelt.

Sarah Bouton

Eurospar Ieper aan de Meenseweg zagen we in de laatste 15 jaar uitgroeien tot een supermarkt van 2000m², meteen de grootste Spar-supermarkt van België. Dat is de verdienste van de dynamische Sarah Bouton die hier samen met haar moeder aan het roer staat. Sarah ziet dagelijks heel wat klanten en houdt vinger aan de pols over wat er leeft.

“Van mijn klanten in de winkel hoor ik vaak wat beter kan in onze stad: terrassen het hele jaar rond, vlotter verkeer in de stationsomgeving, betere voetpaden, een ondergrondse parking op de Leet met een natuurlijke heraanleg erbovenop… Ik wil mij daar graag voor inzetten en kon me dan ook meteen vinden in de standpunten van Open Ieper.”

Lijsttrekker Emmily Talpe is tevreden met de vrouwelijke versterking. De volledige lijst van de liberalen is ondertussen afgerond en zal nog voor de zomer worden voorgesteld. “Het is een evenwichtige mix van kandidaten uit het centrum en uit onze deelgemeentes, jong versus meer ervaren, werknemer, zelfstandig of gepensioneerd, hier geboren en getogen of pas later in Ieper aangekomen, hetero en holebi,… Allen met een hart voor Ieper!”